Om os

Hvem er keramikeren bag?

Om Line Rønnest

Mit navn er Line Rønnest, og jeg har arbejdet som keramiker i mit eget værksted med dertilhørende butik og showroom på Frederiksberg siden 2011. Jeg er uddannet fra Danmarks designskole på Keramik- og glaslinjen i 2005. På mit værksted designer og fremstiller jeg brugsting i håndstøbt porcelæn og laver selv mine modeller i gips, støbeforme, ler og støbninger.

Håndstøbt porcelæn

i nordisk og tidløst design af Line Rønnest

Min keramik er inspireret af den nordiske enkelhed, ligesom det er i et tidløst design og af høj kvalitet. Designet er på én gang både funktionelt og æstetisk i sit udtryk. Mine produkter er alle matte på den ene side og blanke på den anden side. På den måde opnås en kontrast og en stoflighed, der er enkel i sit udtryk, og som stilmæssigt kan indgå i de fleste hjem – uanset anledning eller hvilken stil du har.

Min keramik er indfarvet og glaseret med en transparent blank samt fødevarevenlig glasur, og så er det brændt op til max 1260 grader. I udviklingsprocessen bliver de matte, uglaserede flader håndslebet med vandslibepapir, så de bliver bløde og behagelige at røre ved – og ikke mindst mindre modtagelige for skidt.

Til porcelænet udvikler jeg mine egne farver og sammensætter dem i kontrast til hinanden for at få det smukkeste og mest homogene udtryk. Det giver et bedre samspil mellem farverne i det endelige design.

Referencer

Jeg har tidligere bl.a. lavet bestillingsopgaver til hotelkæden Zoku, som findes forskellige steder i Europa.

Kurser og undervisning i keramik

Udover at designe keramik på mit værksted, tilbyder jeg også undervisning i keramik gennem keramik-kursus.dk. Her kan du læse meget mere om mine kurser, workshops og events.

Al undervisning i kurset er for begyndere (voksne/børn fra 5 år), og det skal bookes og betales på forhånd og senest dagen før undervisningen. Ved sygdom eller lignende gives betaling ikke retur. I stedet kan du booke en ny dato/tid eller købe keramik for et betalt beløb (gavekort).

Jeg udsteder gavekort, der kan afhentes i mit værksted/min butik, eller som jeg afsender på mail. Gavekort holder et år fra købsdatoen.